O Japonsku
Japonsko
Japonsko alebo "Krajina vychádzajúceho slnka" je štát ležiaci na východnom okraji ázijského kontinentu. Skladá sa z viac ako 3000 ostrovov, z ktorých najväčšie sú Hokkaidó, Honšú, Šikoku a Kjúšu.
Jeho hlavné mesto Tokyo s vyše 60 miliónmi obyvateľov je najväčšia veľkomestská oblasť na svete.
![](https://b8fda33149.cbaul-cdnwnd.com/25b0446c5bc8733290817a418cd91b62/200000041-9ce799de19/1Pcs-28-42cm-Fashion-font-b-Japanese-b-font-cotton-font-b-Dining-b-font-Table-4.jpg?ph=b8fda33149)
Japonská kuchyňa
Základnými ingredienciami japonskej kuchyne sú ryža, zelenina, ryby a morské plody. Japonské jedlá sú často pripravované z čerstvých ingrediencií s minimálnou tepelnou úpravou, podávané studené najčastejšie s ryžou. Niektoré pokrmy sa tepelne upravujú, najčastejšie varením, dusením alebo vyprážaním. Jedlo sa dochucuje rôznymi druhmi dochucovadiel (zázvor, wasabi, sójová omáčka).
![](https://b8fda33149.cbaul-cdnwnd.com/25b0446c5bc8733290817a418cd91b62/200000042-2a1f72b1a0/1Pcs-28-42cm-Fashion-font-b-Japanese-b-font-cotton-font-b-Dining-b-font-Table-9.jpg?ph=b8fda33149)